A Travellerspoint blog

Divota…

Santiago, Čile, 22.12.2009.

sunny 29 °C

Ne znam šta sam čekao ovolike godine da ovo uradim, ali ovaj život je divota, ako ništa bar dok traje ovo divno ljeto. O zimi bez grijanja koja me čeka neću još da razmišljam, živim kao Čileanci od danas do sutra bez briga o budućnosti.

Jučerašnji intervju baš I nije bio za priče, ali kao prvi čileanski značajno mi je iskustvo. Ja sam se picnuo za svaki slučaj, nabacio I kravatu (da je nisam džaba ponio iz Kanade), međutim razgovor sa Francuskinjom direktoricom nije mi donio nikakve značajne promjene u mojim planovima. Uglavnom radilo se o honorarnoj poziciji (bez garantovanog minimalnog broja časova) gdje bi davao časove engleskog zaposlenima u firmama I to na njihovom terenu – što znači trebalo bi svakodnevno da putujem na razne strane. Lova koju mi je ponudila je bila iznadprosječna I glavni razlog zbog kojeg sam sve odgodio je bio mali broj sati koji su mi bili ponuđeni (3-5 časova sedmično). Rekla mi je međutim da joj se obavezno javim polovinom februara I da za posao od marta neće biti problema.

Dakle plan ostaje isti, summer camp 2 nedelje u januaru, pa onda opet malo odmora, možda put na jug, I od polovine februara opet u akciju, traženje posla I klijentele za privatne časove.

Za Novu Godinu je sve dogovoreno, rentali smo privatni brod u Valparaisu (nas 30-tak), spavaćemo u kući jedne Sebastijanove prijateljice. Kažu da je u Valpi neviđen dernek za Novu, u gradu je zbog broja ljudi saobraćaj onemogućen, a vatromet – bar ga tako skromno hvale Čileanci – je najbolji na planeti!!!

Life is good!!!

Posted by Srechko 21:06 Archived in Chile

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint