A Travellerspoint blog

Nazad u realnost

Santiago, Čile, 20.12.2009.

sunny 30 °C

Lijepo je bilo putovati, ali sada je vrijeme da se vratim u realnost I počnem da razmišljam o iskušenjima koja su preda mnom.

Sutra u 15:30 imam prvi zvanični intervju za posao u jednom institutu u Providenciji. Nemam pojma šta da očekujem, znam samo da je akademski direktor Čileanka, da institut bar sudeći po internet informacijama koje sam našao ima dobru reputaciju, I da je specijalizovan za davanje časova business ljudima u firmama. Sve to mi mnogo odgovara.

Ukoliko od intervjua I posla ne bude ništa, od 4. do 15.januara me čekaju 2 tzv. “summer camp-a”. Nedavno su mi javili lokacije kampova, prvi bi bio u kopnenom gradiću San Felipe, sjeverno od Santiaga, a drugi u priobalnom ribarskom mjestu Lebu 400km južno. Ovo odlično zvuči, prilika da upoznam život u 2 nova područja a I da se malo zabavim nečim konkretnim, koliko god mi to teško bilo reći, malo mi je dosadilo da baš ništa korisno ne radim. U bilo kojem slučaju dakle poslije Nove me čekaju obaveze kojima se radujem.

Juče sam sa Sebastianom, Mariellom, I novim društvom bio na cjelodnevnom pikniku u jednom od gradskih privatnih parkova. U Čile-u kao I u Kanadi važi zakon da je konzumiranje alkohola u javnosti zabranjeno, međutim ovdje postoji dobar izuzetak da ovo pravilo ne važi ako je prostor privatan. Privatan park znači samo da moraš malo da platiš za ulaz I onda možes da radiš šta hoćes. Naše društvo je bilo prilično mirno, dok je oko nas uglavnom bila mlađarija koja se laganice pojačavala što je dan odmicao. Predveče uz zvuke metala (Čileanci se lože na metal – ovo dugo nisam vidio) park je sve više počeo atmosferom I zvukom da liči na neki rock’n’roll uranak. Toliko o sličnosti između piknika u Kanadi I piknika u Čileu. Oko 9 nas je security međutim sve istjerao iz parka nakon što su obišli nekoliko krugova kroz park objavljujući fajrunt preko razglasa. Društvo je nastavilo sa cuganjem kod jedne djevojke iz društva, ali ja sam se ko pravi penzioner pokupio oko 11, I došao kući malo prije ponoći. Opet mi se ponovilo iskustvo da izađem iz kuće u podne a vratim se u ponoć, sad se uvijek spremam na tu mogućnost I ne izlazim u bermudama I ljetnim majčicama.

U parku sam izgleda nešto zakačio, danas sam bolestan, grlo, nos, glava, sve boli, Opet nešto kontam nije loše vrijeme da se bude bolestan, osim sutrašnjeg intervjua nemam drugih obaveza na vidiku.

Posted by Srechko 18:59 Archived in Chile

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint