A Travellerspoint blog

More I Viña Del Mar

Viña Del Mar, Čile, 8.12.2009.

sunny

Danas smo se Maja I ja spakovali I zapičili u Viñu Del Mar - gradić na moru 2 sata vožnje busom od Santiaga. Na ulasku u grad šetači odjeveni u kapute I džempere su nas zabrinuli mogućnoscu da se naš plan – sunce, more, plaža – poremeti. U gradu jeste prilično hladnjikavo, zubato sunce ne pomaže mnogo, međutim kao pravo čudo, kad se legne na plažu sve je potaman I hladnoća se uopšte ne osjeća. Danas je bio I državni praznik tako da smo na inače prilično dugačkoj plaži jedva našli mjesto za peškire – sjetio sam se Makarske I zlatnih vremena. Nakon jednog kontakta s vodom, bilo nam je jasno da nikakvo brčkanje ne dolazi u obzir – legle su usporedbe sa Tobermorijem, gradićem na jezeru Hjuron sjeverno od Toronta koji I dalje I meni I Maji važi za mjesto sa najhladnijom vodom u kojoj smo se ikada kupali.

Hotelčićem “Vista Hermosa”u koji smo se smjestili smo oboje sasvim zadovoljni, simpatičan je I uredan. Mali je I bar meni liči na bivšu kuću nekog imućnog gringo eksploatatora. Najbolje od svega je osoblje koje nas tretira na posebno ljubazan ali prirodan način – u tipičnom čileanskom fazonu. .

20091208_H..rmosa_2.jpg20091208_H..rmosa_1.jpg

Posted by Srechko 20:08 Archived in Chile

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint